Înapoi
Cum să cheltuiți și să economisiți cu înțelepciune?
06.07.2024
159

Într-o lume a posibilităților digitale nelimitate și a accesului instantaneu la orice produs, este greu să te oprești. Putem cumpăra tot ce ne trebuie și… ce nu ne trebuie. Dar merită să plătim pentru confortul cumpărăturilor online?

Trăim într-o epocă în care fiecare pas pe care îl facem online este urmărit, iar fiecare achiziție este analizată. De aceea, uităm de valoarea alegerii personale și de capacitatea de a cumpăra ceea ce ne dorim fără a cădea în plasa trucurilor publicitare.

În acest articol, vă vom spune cum să economisiți bani și să vă simțiți în continuare confortabil. Pași mici și nesemnificativi vor provoca schimbări în portofelul tău, precum și schimbarea atitudinii tale față de consum. Vă împărtășim secretele noastre – și începeți să bugetați cu înțelepciune.

Cum să înveți să economisești bani: sfaturi utile

Suntem siguri că mulți oameni cunosc căile, dar nu le aplică în viață, chiar și în perioadele de dificultăți financiare. Încercați să vă planificați achizițiile în avans, faceți o listă în funcție de venitul dvs. Iar planificarea regulată a meniului săptămânal vă va ajuta să cumpărați doar ceea ce aveți nevoie, evitând cumpărăturile impulsive. Citiți cum să învățați cum să cheltuiți mai puțin.

  • În unele cazuri, este mai bine să mergeți la magazin decât să comandați livrarea la domiciliu a alimentelor gata de consum. În al doilea caz, uneori bunurile costă mai mult.
  • Înainte de a merge la supermarket, faceți o listă, cumpărați ceea ce aveți nevoie. Nu vă uitați la vitrinele altor magazine.
  • Nu mergeți la cumpărături înfometat: o persoană înfometată își pierde cumpătul și poate cumpăra mai mult decât a planificat.
  • Folosiți numerar și luați suma pe care intenționați să o cheltuiți. Un card doar vă tentează să cheltuiți inutil.
  • Folosiți cardurile de reduceri ale magazinelor în care faceți cumpărături frecvent. În acest fel, veți economisi între 5% și 15% din prețul de achiziție.
  • Nu cumpărați totul la promoții. Acestea sunt inventate pentru a-i face pe oameni să plătească mai mult. Este mai bine să luați doar ceea ce ați fi luat fără ele.
  • Intrați în magazine la sfârșitul zilei sau înainte de ora închiderii, când există reduceri la articolele care trebuie vândute până la sfârșitul zilei.
  • Folosiți cupoane, coduri promoționale, cashback-uri și fiți atenți la reduceri. Comparați prețurile pe unitate, nu pe container. Această abordare vă va ajuta să înțelegeți unde prețul este cu adevărat cel mai mic. 
  • Cumpărați produse nealimentare la sfârșitul lunii și după sărbători, când prețurile pentru multe lucruri sunt reduse.

Cum să înveți să economisești bani: en-gros și în sezon

  • Încercați să nu cumpărați alimente în recipiente de unică folosință sau în folie. Acestea sunt deja măsurate și cântărite și este posibil să nu aveți nevoie de atât de multe. Prețul recipientului este întotdeauna inclus în prețul total. Căutați magazine care vând alimente în funcție de greutate și aduceți-vă propriile pungi sau recipiente.
  • Costurile vor fi mai mici dacă cumpărați în vrac, este economic și ecologic. De asemenea, vă puteți împărți cumpărăturile cu prietenii sau familia.
  • Nu ratați târgurile de toamnă, în acest fel veți avea produse proaspete și delicioase la prețuri mici. Această metodă este valabilă și pentru produsele nealimentare.

Economisiți bani fără să renunțați la nimic: nu faceți greșeala de a comanda online

Puteți cumpăra lucruri online chiar și noaptea: deschideți un site web, plasați o comandă și asta e tot. Principalul lucru este să aveți internet. Niciun magazin online nu este limitat la două sau trei tipuri, astfel încât oferta este largă. Dar chiar și aici puteți economisi bani.

Asigurați-vă că studiați toate caracteristicile – de la mărime la culoare, trebuie să comparați prețurile. Citiți recenziile despre produs nu numai pe site-ul magazinului, ci și pe forumuri și în camerele de chat. La livrare, verificați programul, studiați contractul, aflați dacă există o garanție. Apoi, cumpărați ceea ce aveți nevoie.

Alegeți bine

Acordați prioritate produselor locale care sunt fabricate în zona dumneavoastră. Nu numai că veți sprijini economia locală, dar veți plăti și mai puțin, deoarece nu va trebui să plătiți costurile de transport.

Nu luați nimic „doar pentru a încerca”, pentru a nu fi nevoit să îl aruncați mai târziu. Examinați eticheta pentru a afla ingredientele și informațiile despre producător. Nu vă fie teamă de mărcile magazinelor: produsele lor pot fi mai ieftine, dar calitatea va fi în continuare ridicată.

Alegeți articole care pot fi reparate mai degrabă decât cele pe care va trebui să le aruncați dacă se strică. Veți economisi bani pe termen lung. 

Dacă cheltuielile tale depășesc salariul și trebuie să respecți un buget, urmează sfaturile noastre. Stabiliți-vă un obiectiv și atingeți-l, economisiți fără să sacrificați calitatea.